Patní ostruha. Jaká vhodná domácí obuv?

10. bře 2022

Prosím, vy, které máte zkušenosti s patní ostruhou, které pantofle se Vám osvědčily? Mám vyšší nárt, takže spíš štelovatelné. Díky za radu.

kamino
10. bře 2022

Crocsy 🙂 asi to není zdravé, ale mě vyhovovaly. Zkoušela jsem vše možné, podpatěnky, UTZ a nakonec mi pomohla rázová vlna, doma Crocsky, venku na lítačku SKECHERS, mají uvnitř paměťovou pěnu a do balerín jsem si pořídila také jiné vložky..

kosi_cek
10. bře 2022

Doma nenosím obuv žádnou, mám ráda, když mohu nechat nohy volně, i když máme chladno. Patní ostruhy mě to nepřiměly řešit, řešila jsem boty venkovní, boty na běh a tak. Mám ostruhy na obou nohou, ale v současné době vůbec nezlobí, i když jsem si užila postupně s každou nohou zvlášť, kdy x měsíců jsem nemohla skoro chodit, každý krok byl bolavé utrpení..Jinak bych doporučila prostě takovou botu, ve které se noha bude cítit dobře, buď nějakou měkkoučkou nebo takovou tu, co dopřává noze masáž, klidně bych i střídala podle pocitu..

laraes
11. bře 2022

@kosi_cek ahoj, mohu se optat? Přestaly tě zlobit samy od sebe? Nebo jsi něco podstoupila?

kosi_cek
11. bře 2022

@laraes S jednou nohou jsem podstoupila vše možné - (včetně diagnostiky u lékaře, rehabilitace a 5* rázové vlny, cvičení, masáže..), s druhou nohou jsem úplně rezignovala a nohu jen co nejmíň zatěžovala. V každém případě jsem musela přestat běhat, ale musela omezit hodně i chůzi (sama bolest ji omezovala, bolest nešla rozchodit jako na počátku, či ke konci, kdy se objevovala jen třeba ráno po odpočinku). Ať jsem se stavěla kvůli noze pomalu na hlavu nebo jen čekala, tak vždy to po cca půl roce odeznělo, že se dalo zase běžně na nohou fungovat, dokonce i zase začít běhat.. Každopádně nevím, jestli ve skutečnosti něco opravdu pomůže, či to jen pomáhá zabít nějakou aktivitou čas, který je třeba přečkat, než bolest ustoupí.

laraes
11. bře 2022

@kosi_cek děkuju, jsem docela aktivní běžec a zatím jsem se toho nedokázala úplně vzdát. Trápí mě sice jen pravá, ale i to stačí.. Minulý týden jsem byla v centru pro nohy na analýze a koupila speciálně upravené vložky na chodidla. Slibovali, že bolest by mohla za 3 týdny ustoupit, tak jsem zvědavá

kosi_cek
11. bře 2022

@laraes však, opravdu i jen jedna noha stačí, já si tak přála ji vyhodit a dostat úplně novou, nebolavou...,uvidíš, přeji ti, aby to (vy)šlo.