Patní ostruha. Co vám pomohlo?

optimistic
8. bře 2024

Dobrý den, prosím, pomohlo vám něco na patní ostruhu? Zatím cítím úlevu po přechodu na bf obuv, ale ráda bych se problému zbavila úplně. Děkuji.

fyii
8. bře 2024

@optimistic zmenit obuv a pak mi pomohl ultrazvuk a laser u fyzio.. oboji jsem si platila akce na 10 min a zabralo to az asi po 12 sezeni.. a od ty doby dobry.. musim zatukat. Me to delaly jedny Rieker letni pantofle za 1600 kozeny, takze zadny sunt..

optimistic
autor
8. bře 2024

@fyii Děkuji za odpověď, mně to také způsobila obuv.

eloise02
8. bře 2024

Hele, já mám velice špatnou zkušenost, nepomohlo mi nic. Ostruhy mám na obou nohách, z dlouhého stání za pultem, když jsem byla na brigádě v obchodě na přelomu roku 2020/21. Od té doby jsem vyzkoušela X podpatěnek, gelové vložky do bot, byla jsem na ultrazvuku - to bylo naprosto k ničemu, pak na laser, nakonec na rázové vlny. Nepomohlo mi nic, bolí to pořád. Tedy jedna noha je o něco malinko lepší, to ano, ale druhá bolí pořád stejně.

mourovatakocka
8. bře 2024

@optimistic Nevím, jestli jsem měla vysloveně ostruhu, ale měla jsem že stání na krámě fakt brutálně bolavou patu. Už jsem nevěděla, jak stát a co delat. No a mně pomohla zelená mastička - z mariánky, příbuzná ji tenkrát přinesla a zázrak se kupodivu konal.

pavca1982
8. bře 2024

Zkusit laser

optimistic
autor
8. bře 2024

@mourovatakocka zajímavé, známému pomohla na záda, nedá na to dopustit. Poptám se. Jen budu aplikovat asi až ukončim kojení 🙂

alpakovo
9. bře 2024

@optimistic měla jsem z práce, pomohl ultrazvuk, který mi Dr předepsala v rámci rehabilitace. Ale znám i případ, kde nepomohlo nic, až chirurgické odstranění. Ono i dost záleží jak moc se ta patní ostruha rozjede a kde přesně je....

mourovatakocka
9. bře 2024

@optimistic Já se na to kdysi někoho ptala a prý to nevadí 🙂 Ale ono sto lidí, sto názorů.

prochi
9. bře 2024

@optimistic radím nenech to rozjet a řeš hned, i když máš pocit, že je to ted lepší. Dojdi k ortopedovi, pošle tě na rentgen a podle toho napíše rehabilitace. V začátcích často pomůže i jen ultrazvuk. Pokud pata nebolí dlouho, začíná se ultrazvukem. Silnejší je magnet, laiser, rázové vlny... pak už přichází na řadu ozařování (radioterapie), tam je to omezený na počet za život, jinak se může tkáň poškodit až rozpadnout. Pokud nepomůže ani to, musí se na operaci. Mě trápí ostruhy už spoustu let. Nejdřív jsme zkoušely ultrazvuk, nepomohl - kolegyni ale ano. Pomohly mi magnety. Po hnusném kovidu se mi bolesti vrátily, magnety už nepomohly, pomohl mi laiser. Zatím (tuk tuk tuk) mám pokoj, ale vím, že to tam je, ta ostruha nikdy nezmizí a jednou se bolesti zase vrátí. Nesmím nosit např. baleríny, tenisky s nízkou platformou... Všude mám nastrkaný podpatěnky, nikdy nechodím bosá (jen venku na terénu), ale nejhorší jsou podlahy doma bez bot. Chlap má jednu, na blbým místě, před deseti lety byl na ozařování a teď ho čeká znovu. A příště už operace...

candat
9. bře 2024

Mě začala trápit ostruha loni, taky z bot. Rehabilitace, ultrazvuk nepomohlo.
Nevím, jestli máš fb, já tam trfila na jedno cvičení a dělám to každý večer, dále používám takový ježkový váleček s bodlinkami, večer na něm vždy nohy pomasíruju a dostala jsem adjustační ponožky, které si večer u televize natáhnu. Hlavně jsem si koupila nové boty, které jsou dostatečně velké, kde je měkčí stélka a používám pěnové podpatěnky . Gelové se mě moc neosvědčily.
Tady máš odkaz na fb. https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=101...
Vše mi celkem pomáhá.

optimistic
autor
9. bře 2024

@prochi Moc děkuji za nakopnutí, já to tak nějak nechávám a tento příspěvek mi promluvil do duše. Přeji, ať máte už klid.

dandaa
9. bře 2024

Pomohl mi ultrazvuk 10x v krátké době za sebou - hrazeno pojišťovnou, potom pravidelná návštěva fyzio, občas masáž a každý den stojím pár minut na pranamatce. Občas cvičím s míčkem ala ježek . Doma nosím pohodlné měkké pantofle. Ostruhu mám jen na jedné patě a už mám naštěstí klid. Samozřejmě to nebylo hned a je potřeba se tomu trochu věnovat.

optimistic
autor
9. bře 2024

Moc děkuji za odpovědi. Jednu dobu jsem cvičila protahovací a posilovací cviky na klenbu a hlavně lýtko, opět se k tomu vrátím. Zajímaly by mě zkušenosti, zda někomu pomohly třeba octové obklady a nebo traumaplant?

optimistic
autor
9. bře 2024

@dandaa Tu ostruhu tam máte stále? Já jsem to pochopila tak, že UZ tu kalcifikaci rozruší a ostruha zmizí...

elinka90
10. bře 2024

Chodila jsem na razovku, zmena jen o drobek lepsi. Po pul roce jsem zacala denne cvicit cele telo a bolest zmizela. Nekde jsem se docetla, ze je nutne zpevnit stred tela. U me to pomohlo

dandaa
10. bře 2024

@optimistic kontrolní rtg teprve budu mít, ale pata už vůbec nebolí,tak věřím, že je pryč.

prochi
10. bře 2024

Já si teda myslím, že nezmizí, jen se vyléčí ten zánět, co tam akutně bolí, a při dodržování všeho (správná obuv, podpora klenby, cviky......) a při velký dávce štěstí... to prostě dá pokoj. Někomu navždy, někomu při troše štěstí na pár let. Jak se říká, že kovid, či jakákoli němoc, ti napadne slabý místo, tak tak jsem to měla já. O ostruze jsem nevěděla pár let a při těžkým kovidu, kdy jsem měsíc ležela, mě začala bolet jako prase. A třeba tou radioterapií, kterou ti můžou udělat jen max. dvakrát za život, se taky nelikviduje ta samotná ostruha, ale přerušují se nervová zakončení, aby to nebolelo. Nejsem teda žádný odporník 🙂, ale pouhý lajk, co si s tou mrchou už něco zažil, a takhle nám to aspon vysvětlovali 🙂

optimistic
autor
10. bře 2024

@elinka90 To bude asi příčina, mám diastázu od porodu, na té straně, kde je ostruha, tak horší. Snažím se už delší dobu cvičit, navštívila jsem několik fyzio, ale problém je komplexnější. Máte nějakou oblíbenou sestavu, třeba na yt? Děkuji.

elinka90
10. bře 2024

@optimistic ja cvicim Jillian Michaels.

optimistic
autor
10. bře 2024

@elinka90 Tu jsem kdysi cvicila, to je dost zahul, budu muset zacinat pomaleji kvuli te diastaze 🙂

kupcatko
13. bře 2024

@optimistic Hodne si chvali homeopatika, ale nemam odzkouseno. Mam za sebou ultrazvuk a nejvic mi pomohla razova vlna a kdyz jsem to jeste cejtila, tak jsem chlapovi rekla at si vezme kladivko a proste me boucha jako pri razove vlne a uz jsem bez bolesti.

miryp
13. bře 2024

Měla jsem ostruhu potvrzenou rtg na obou nohách. Bolesti se vystupňovaly do stavu, kdy mi ráno při vstávání z postele tekly slzy bolestí než jsem to rozchodila. Pomohla mi kombinace bf obuvi, homea HEKLA LAVA, REISHI a úpravy stravy. Ve chvíli, kdy jsem si loni v létě nohy opět přetížila na Sněžce, hned jsem zase nasadila homeo a REISHI a do pár dnů byl klid.

sorboni30
14. bře 2024

@optimistic mě pomohly na patní ostruhu akupresury na které jsem jezdila na Slovensko. Bylo to v roce 2017. Měla jsem dělaný i u ortopeda rentgen atd. Nic nepomáhalo az mi pomohli oni. Od té doby mě nebolí a je klid

optimistic
autor
28. bře 2024

@kupcatko To je drsny, ale vlastne to trochu dava smysl...ta razova vlna boli?

optimistic
autor
28. bře 2024

@miryp Prosím, proč zrovna Reishi? Jaké má účinky?

miryp
28. bře 2024

@optimistic má protizánětlivé účinky a podporuje imunitu.

kupcatko
29. bře 2024

@optimistic me razovka nebolela, pani se sice divila, ale ani prah bolesti nemam extra vysoky. Ale nez davat 500Kc za razovou vlnu tak uz jsem radeji volila kladivko a melo to stejny efekt.

dandaa
29. bře 2024

@miryp ty jo ,tak to slyším poprvé. Mně začala bolet pata v době když jsem brala reishi kvůli imunite...

candat
29. bře 2024

@optimistic u mě Hekla Lava vůbec nefungovala. Po x balení jsem se na to ...