Odplenkování mimo domov

no_title
14. čer 2019

Ahoj maminky,
asi před týdnem jsem zde psala ohledně rad, jak naučit nemluvící dítě (22m) na nočník. Nuže povedlo se, asi 3 dny je úspěšně odplenkovaný, většinou i bez nehod, na nočník si sedá i sám, když se mu chce, nemusím ho tam ani posazovat.

Včera jsme byli na malém výletě u známých a začalo se mu chtít čůrat, žel mi nedošlo, že už je vlastně odplenkovaný. Plenu měl, ale už mu asi vadí se počůrat. Byl nevrlý, chtěl pořád kojit a manžel, co ho hlídal mi pak řekl, že se pořád chytal za rozkrok.

Tak by mě zajímalo, jak to děláte s dětma venku, když už jsou odplenkované, ale jen v tom případě, že mají po ruce nočník a lítají s holým zadkem 😀. Což venku na hřišti moc nejde. Říct si neumí. Možná bych to poznala dle toho chytání za rozkrok, ale než bych došla domů, bylo by pozdě, no a učit ho čůrat na trávu nevím, jestli je dobré, když mu doma pořád říkám, že na zem se nečůrá, že má čůrat do nočníku.

Jak to tedy řešíte vy ostatní?

jaja01k
14. čer 2019

@no_title Venku čůrají od začátku na trávu. To je baví, vždycky si najdou něco, na co míří, takže venku i bylo míň nehod než doma. Vůbec bych se toho nebála, v tomhle věku už dokáže rozlišit, že venku na travičku může, doma na podlahu ne.

hope09
14. čer 2019

Zezačátku jsme s sebou nosili ven normálně nočník a později už čůral ve stoje..

no_title
autor
14. čer 2019

@hope09 Měli jste nějaký cestovní? Mě se totiž nevejde do kočárku 😀

kvmatonka
14. čer 2019

Venku normálně na trávu. Ukázal si na rozkrok, že se mu chce a bylo. Teď jak už je větší, stáhne či rozváže kalhoty sám a vyčůrá se.

barumat
14. čer 2019

Ven jsme chodily bezprostředně po čůrání, na delší výlety (k vodě a tak) vozily s sebou nočník. Ptala jsem se, sledovala, brala náhradní oblečení pro sichr. Plenku už jsem prostě nedala. Jinak na trávu jsem naopak cíleně učila, to je normální a přesně jak tu holky píšou, dítě fakt není hloupé a rozlišuje, co je doma a co ne. Jenže dceři to zpočátku nešlo, jen na nočník. Ustoupilo to až po nějaké době. V období odplenkování si sama taky aktivně říct neuměla, a nehody byly jen první tři dny. Od té doby ne, ale prostě to vyžaduje trošku pozornosti a práce okolo, no.

barumat
14. čer 2019

@no_title Vozily jsme prastarý po manželovi, takový ten ze socíku, je nejmenší 😉

verionka
14. čer 2019

Čůrá normálně na trávu 😉

bayt
14. čer 2019

@no_title Jak se ti to tedy povedlo?

hope09
14. čer 2019

@no_title Ne, měli jsme klasický. Naštěstí jsem ho do kočárku narvala 😉

prejeta_zaba
14. čer 2019

A jak myslíš že bude venku čůrat následujících x let, to s sebou chceš vláčet nočník? Tak prostě počůrat trávu, neboj, moc dobře pozná rozdíl od podlahy. 😆 Případně syn si strašně rád vybírá co počůrá - brouky, strom, kolo od (našeho!) auta atd. A jinak teda tvrdit, že jste úspěšně odplenkovaní po 3 dnech skoro bez nehod, je poměrně odvážné, nu uvidíš sama, pevné nervy přeji. 😉

becicka
14. čer 2019

Ahoj, spíš nechápu proč mu dáváš plenku když už je úspěšně odplenkovaný?
A na travičku je to myslím OK 🙂 moc to řešíš 🙂

palacinka_marmeladova
14. čer 2019

Normálně čurá na trávu nebo na stromeček.Chápe dobře rozdíl mezi venku x doma.

no_title
autor
15. čer 2019

@bayt no, nechala jsem ho bez pleny a dokola opakovala, že na zem se nečůrá, čůrá se do nočníku. Pak jsem se ho ptala, jestli chce čůrat, tak na nočník. Ze začátku na to kašlal, čůral si jak chtěl, ale vždycky byl poblíž nočníku, tak když "spustil" jsem ho posadila na nočník, řekla na zem ne, čůrá se do nočníku. Pak si najednou začal sedat i sám, občas se stalo, že jsem vařila a přišla a on už byl nočník plný, aniž bych ho tam posadila 🙂. Dařilo se to tak 3 dny. Teď je to tak půl na půl. Hlídal ho totiž táta a protože mu to nešlo hned po spaní, tak mu dal plenu a od té doby zase nehoduje... Ale snahu má, vždycky když se mu chce, tak si na nočník chce sedat, jen ne vždy se to povede 😃 Třeba se tam 5x posadí, chvíli sedí, pak odejde a nakonec se stejně počůrá vedle 😃 takže začínáme zase jakoby od začátku, ale už aspoň vím, jak na to.

no_title
autor
15. čer 2019

@becicka já bych to ven na běžnou procházku nedávala, ale jeli jsme autem a to jsem měla trochu obavy, jak by dopadla autosedačka 😀

becicka
17. čer 2019

@no_title Když mu furt vracíš plenky, tak se nedivím, že je zmatený 😉

barumat
17. čer 2019

@no_title Do sedačky jsem dávala pod zadek přebalovací podložku 😉