Podání odsátého mateřského mléka.

tynattt
11. kvě 2020

Dobrý den,

omlouvám se za hloupý dotaz, ale už mám ze všech článků hlavu kolem.

Je mi jasné že
•odstříkané mléko můžu nechat v lednici 24h a během toho dávky ohřívat ve vodní lázni na cca 37 stupňů a malému podávat
•když budu zamražovat, vydrží až 3 měsíce a rozmrazovat mám v lednici a opět dávky ohřívat

Co mě ale zajímá je, když půjde třeba malý s babičkou na procházku - nebude mít tedy možnost venku ohřát mléko - můžu ji s sebou dát (třeba zrovna odstříkané) mléko v láhvičce aby ho mohla v případě nutnosti venku nakrmit? Nebo ji ho mám ohřát a dát do nějakého termoobalu na cestu aby mělo mléko cca 37 stupňů?

Děkuju moc!

P.S. Jde mi o to, že malý ještě nemá pravidelné jezení jednou za tři hodiny, občas ho to chytne dřív a ne vždy je třeba možné se hned vrátit a nakrmit ho.

daasqua
11. kvě 2020

Já nosila v termoobalu ohřáté MM, ono to rychle chladne. Někde píší, že vydrží do 25 stupňů (pokojová teplota) až 6-8 hodin. Já si to nastavovala tak, aby bylo teplé maximálně 2-3 hodiny, nějak jsem tomu nevěřila 🙂

puhelin
11. kvě 2020

Kolik je miminecku?
Pravidelne kojeni po 3 hodinach vubec neznam, kojim uz 2. dite.

jjasmina
11. kvě 2020

Já jsem to zkoušela podobně, bohužel problém byl v tom, že ona takhle to mléko ani nechce. Vaše dítě to mléko chtělo hned z láhve? Malá to odmítá stejně jako dudlíky právě, chtěla jsem si skočit na masáž, ale už jsem nepočítala, že mléko z lahve nebude chtít
@daasqua

jana2381
11. kvě 2020

Me v termoobalu nikdy nevydrzelo teple. Malej zchladnute nechtel. Tak jsem nachystala do termosky teplejsi vodu a babicka nachystala umele, kdyz potrebovala. Byl ale zvykly pit materske jen z lahvicky, tak s tim nemel problem. Pouzivali jsme lahvicky a dudliky od Aventu, a ty mu vyhovovaly nejvic.

daasqua
11. kvě 2020

@jjasmina No ta naše napřed u kojení jen spala a maximálně dudala, takže nic nevypila, a to do ní bušily 3 lak.poradkyně. Tak jsem začala odsávat a krmit přes stříkačku (kterou sama hned rychle vysála, asi byla spokojená s proudem), mléka bylo dost a konečně přibrala. Po nějaké době jsem v odsávání našla plno výhod a tak od 3m už pila spíš jen z lahvičky přes dudel. Měla jsem tak představu, kolik vypije a kolik mám mléka. Vydržela jsem výhradně krmit MM do 4m a doplňkově do 15m.
Hodně miminek lahvičky nechce a asi je to jen zmate, takže se opravdu musí pořád jen kojit a kojit a nikam nechodit :-/

majdaptak
11. kvě 2020

@tynattt Dávala jsem ho horké do lahvicky a tu soupla do termosky. Časem jsem vychytala, na kolik ho ohřát, aby se z té termosky za ty 2-3 hodky vyndalo akorat. Další varianta vzít si s sebou horkou vodu do termosky, misku, lahvicku s mlikem a ohřát si to takto ve vodni lazni.

malytlustyhroch
11. kvě 2020

Davali jsme pokojovou teplotu, vubec me nenapadlo, ze by se melo ohrat, ale bylo to jen parkrat, treba 2x za prvni pulrok, u prvniho z lahvicky, u druheho lzickou, bastili to oba.