Když se zada balíček přes Balikovnu, do kolika dni se musí odeslat?

    Ženský, jak jste přiměly manžela se víc zapojit doma? Já jsem z toho nešťastná. Chodím do práce na stejný úvazek jako on, plat mám stejný jako on, k tomu řeším každou dětskou nemoc, nákupy, praní, vaření, úkoly a kroužky, znáte to. Jsem hrozně vyčerpaná, jak nosím v hlavě termíny, rozvozy, doktory, narozeniny, potřebu nových bot nebo plavek, do toho svou práci plus nějaký cvičení a péče o sebe, protože jak vypadám je teď předmětem manželovy nelibosti. 😔 Pokaždé, když chci řešit, aby se víc zapojil, skončí to hádkou. Ne že by nepomáhal vůbec, doma třeba umyje nádobí, postará se o děti, když jsem v práci, ale pořád je prostě 90 procent práce na mně. Celkově jsme většinu času oba takoví nespokojení, nedocenění, hádáme se. Nevím, jak to otočit, hromadí se ve mně vztek, že zatímco opakovaně říkám, že padám na hubu, on slíbí hory doly a pak jde běhat. Když se ozvu, vyčte mi, že mi nezáleží na jeho zdraví... Jde tohle nějak řešit? On opravdu třeba jednou za 14 dní dělá něco na zahradě, mění kola a tak, ale naprosto to neodpovídá mé časové investici. Měla jsem být povýšená, ale šéf mi dneska řekl, jestli to vážně chci, že vidí, jak toho mám už tak nad hlavu i doma, protože jsem kvůli dětem hodně na home office. Úplně se děsím prázdnin a je mi líto, že se můj život proměnil v maraton úkolů, na které jsem víceméně sama. Máte některá oboje, kariéru i poklidnou domácnost, kde to funguje 50 : 50, nebo aspoň řekněme 60 : 40? 🫣

    suzanna123
    Zpráva byla změněna    Dnes v 10:33    

    Tím, že žiju v Rakousku a teď jsme navíc cestovali, šlo hokejové šílenství úplně mimo mě. Nicméně i tak mě drahý někdy v pátek překvapil informací o famózním úspěchu Rakušanů a jejich vítězství nad Finy a Kanaďany.
    Já: "Prosím tě, netvrď mi, že jste vyhráli nad Kanadou."
    On: "Tady to píšou: Po skvělém výkonu v zápasech proti Finům a Kanadě pokračoval rakouský tým ve svém úspěšném tažení i proti Čechům."
    Já: "Tak o tom náhodou něco vím, s Čechy jste prohráli 4:0 nebo 4:1."
    On: "Tady píšou, že náš brankář zabránil bravurně dvěma gólům."
    Já: "Ale další čtyři si tam nechal nasypat. A s Kanadou jste taky prohráli", jsem si už vygooglila (i když ten výsledek mi pořád hlava nebere - to většina Kanaďadů včetně brankáře šla po druhé třetině domů, ne?) "A i s Británií - poprvé od 1994 tady píšou. Asi poprvé od 1994, kdy s nimi kdokoliv prohrál..."
    Všechno marný, prostě Rakušani se podle něj začínají prosazovat v hokeji a všem je teď jasný, že se s nimi musí počítat. Po návratu domů, kde ex hlídal děti, se s ním přivítal slovy: "Gratuluji k vítězství v mistrovství, příště to vyhrajeme my."
    Hádám, že ex má teď za to, že se mi manžel zbláznil.

    leiladelly
    Zpráva byla změněna    Dnes v 09:39    

    Děti založily kapelu. Když jim bylo 16. Club 17. Teď už je většině 17, tak název aktuální 🙂 A měly úspěch. První akcí bylo vystoupení na galavečeru vyhlášení Sportovec roku 2023. Tam je někdo viděl, pozval je, aby dělali předskokana Benu Cristovao. A už je to tady, už je to oficiální. Kdo bude 24.7. poblíž, třeba se potkáme 🙂

    Ahoj holky!
    Dejte prosím tip na ten FAKT NEJVÍC NEJLEPŠÍ dárek k prvním narozeninám (dole fotka oslavence). Doma již máme houpačku+trojúhelník+skluzavku, teepee, IKEA tunel, odráželo, pískoviště a venkovní prolézačky+houpačky, bazének, milion Dupla. Takže tyhle věci ne :D.

    Holky, nějaký větší aquapark kolem Polských nebo Slovenských hranic ?

    Tak a dilema , malý chce už batoh do školy, a teď nevím jakou tu barvu mám objednat. Poraďte prosím 🤭😂

    (2 fotky)

    Ahoj. Máme hrozně plevele v trávníku. Znáte někdo postřik, ale aby na zahradu mohl pes. Děkuji

    pr_clanek
    Včera ve 13:53    Čtené 22x

    Vytápíte dům plynem? Zjistěte, jak optimálně nastavit kotel

    S rostoucími cenami energií a specifickou ekonomickou nestabilitou v zemi i ve světě je obtížné jednoznačně určit jeden, nejoptimálnější způsob vytápění domu. Kromě toho se samotné topné systémy od sebe liší, stejně jako se liší budovy, jejich historie a preference bydlení jejich majitelů. Mnoho lidí, kteří staví nebo rekonstruují domy, však nepochybně volí vytápění plynem. Instalace takového systému je však polovina úspěchu. Abyste si v zimě mohli užívat optimálního tepla a neplýtvat nadměrnými úsporami, musíte svůj plynový kotel hospodárně nastavit.

    Ve zkratce:

    • Důležité je efektivní nastavení plynového kotle, jeho cílem je zajistit tepelnou pohodu a minimalizovat spotřebu a tím i náklady na vytápění.
    • Topná sezóna v Čechách trvá od 1.9. do 31.5. 9 měsíců.
    • Účinnou optimalizaci plynového topného systému ovlivní mnoho faktorů, včetně: typ a výkon kotle, velikost domu nebo stav zateplení objektu.
    • Optimální teplota v domě je přibližně 20°C. Zvyknutí na mnohem vyšší teplotu znamená vyšší poplatky, ale také nižší vlhkost vzduchu a pro zdraví méně příznivé mikroklima.
    • Vyplatí se zajistit nejen vhodné nastavení typu a parametrů kotle, ale také účinné regulátory teploty, kontrolu a osvěžení izolace budovy a zbavení se nepříznivých topenářských návyků.

    Optimální nastavení plynového kotle – výhody

    Uživatelé plynových kotlů si nejčastěji lámou hlavu nad tím, jak nastavit zařízení tak, aby nespotřebovalo příliš energií. Motivací pro optimální naprogramování kotle je nejen potřeba vytopit domácí prostor na příjemnou teplotu, ale samozřejmě také dosažení co nejnižších nákladů s tím spojených. Topná sezóna v Česku, v závislosti na počasí daného roku, obvykle trvá asi 6 měsíců, ale často začíná dříve (září) a končí mnohem později, než se očekávalo (květen). Optimální nastavení plynového kotle je proto klíčem k vyřešení všech otázek: zajištění stálé tepelné pohody, dlouhodobé minimalizace nákladů na vytápění a konečně neplýtvání energií.

    Standardní teplota v domácích místnostech

    Ložnice:16 – 18°C
    Kuchyň:17 – 19°C
    Koupelna:22 – 24°C
    Technické místnosti:12 – 14°C

    Jaké faktory ovlivňují nastavení plynového kotle?

    Je obtížné dát jasnou odpověď na otázku, jak nejlépe nastavit plynový kotel. Pokaždé bude tento problém záviset na mnoha faktorech. Nastavení kotle bude ovlivněno nejen konkrétní teplotou, kterou chceme získat, ale také výkonem použitého kotle, celkovou velikostí domu, počtem vnitřních stěn, správně zvoleným systémem regulátoru, izolací budovy, dobrými nebo špatnými topnými návyky... Teprve porovnání zmíněných parametrů nám umožní přiblížit se odpovědi v případě konkrétního domu. Probíráme proto nejdůležitější faktory, aby si každý zájemce mohl samostatně určit, jak si plynové vytápění ve svém domě nejlépe nastavit.

    Nastavení kotle, typ a výkon zařízení

    První otázka, stojící za pozornost, je typ a výkon plynového kotle, který máme. Tradiční, kondenzační, jedno- nebo dvoufunkční kotel, s otevřenou nebo uzavřenou spalovací komorou - každé z těchto zařízení má jiné vlastnosti a pracuje v určitém výkonovém rozsahu (obvykle od několika do několika desítek kW). Výkon by měl být přizpůsoben našim požadavkům a podmínkám. Zjednodušený vzorec nám umožňuje dojít k závěru, že na každých 10 m2 plochy by mělo připadat přibližně 0,6 kW výkonu. Je však na místě připomenout, že každý další požadovaný parametr (např. dohřev užitkové vody) bude mít významný vliv na zmíněný výkon. Kotel s nesprávně nastaveným výkonem nám neumožní dostatečně vytopit dům v nejchladnějších obdobích nebo nás vystaví zbytečným nákladům.

    Jak optimálně nastavit plynový kotel?

    Nejčastější chybou uživatelů plynových kotlů je volba příliš vysoké teploty na to, aby měla dostatek tepla. Samozřejmě ne každý se musí doma cítit příjemně při 19-20°C, ale není důvod očekávat nižší náklady na plyn nastavením radiátorů např. na 25°C. Vyplatí se dozvědět se více z našeho průvodce o optimální teplotě doma. V případě nejrozšířenějšího kondenzačního kotle bude nejoptimálnější možností nastavení na teplotu v rozmezí 40-50°C. Po překročení 57°C již není možná kondenzace plynu.

    Odkud vám nejvíc z domova uniká teplo?

    Při použití plynového kotle jsou skvělým doplňkem otopného systému prostorové regulátory pro plynové kotle, které zaručují úsporu energie. Regulátory zároveň umožňují přesné přizpůsobení provozu kotle tepelným podmínkám v konkrétních místnostech prostřednictvím inteligentní analýzy bilance tepelných zisků a ztrát. Zde je třeba rozlišovat mezi radiátorovým a podlahovým vytápěním. Každý z těchto tepelných systémů má mírně odlišné vlastnosti a bude vyžadovat jiný řídicí program. Efektivním řešením v domácnosti bude použití komplexního zónového systému, ve kterém lze nastavit teplotu v každé místnosti v domě samostatně, nezávisle, podle preferencí uživatelů. To se projeví nejen v dokonalém přizpůsobení vytápěcího programu skutečné potřebě tepla v domě, ale také ve skutečných úsporách. Vybraná zařízení TECH Controllers jsou navíc vybavena komunikací Open Therm. V praxi to znamená, že připojením k některým modelům kotlů (vybrané modely s připojením Open Therm) můžeme pomocí externího teplotního čidla nastavit nastavenou teplotu zdroje a řídit topnou křivku, stejně jako nastavit rozvrh vytápění a ohřevu vody. Navíc se průběžně zobrazují parametry jako teplota kotle, TUV, výkon hořáku…

    Jak vidíte, vhodné regulátory Vám umožní neustále řídit chod plynového kotle a udržovat tak udávanou pokojovou teplotu, reagovat na případné změny venkovní teploty, a tím Vám pomohou dosáhnout optimálního nastavení plynového kotle v velmi snadným a dostupným způsobem.

    Ekonomika vytápění: další faktory

    V mnoha případech nestačí mít správné zařízení a dovedně jej používat. Několik zdánlivě sekundárních faktorů bude mít obvykle významný dopad na dosažení požadované teploty a vývoj konzistentního, předvídatelného topného systému.

    • Ovládání topného systému. Plynová pec s odpovídajícími parametry není vše. Vhodné regulátory budou neocenitelné při optimalizaci systému vytápění vašeho domu. Použití elektronických regulátorů teploty jistě usnadní efektivní řízení tepelné energie.
    • Stavební izolace. Dobré vybavení, profesionální software a optimální nastavení nestačí, pokud je budova ve špatném stavu. Netěsná a opotřebovaná fasáda a tepelná izolace budovy, spáry a praskliny ve zdech, děravá střecha, okna a dveře – tyto problémy obvykle vedou k výraznému snížení účinnosti topné soustavy.
    • Prospěšné návyky. V zimě by mělo být větrání místností krátké a intenzivní. V opačném případě dočasně narušíme nastavení plynového kotle. Ve slunečných dnech se místo zakrytí oken vyplatí pustit do místností trochu slunce, tedy volné teplo z přírody. Kromě toho pamatujte, že radiátory pokryté nábytkem, závěsy nebo sušícím se prádlem budou vydávat do místnosti mnohem méně tepla.

    Sponzorovaný příspěvek

    Zdroj fotografií: tech-controllers.cz

    marketa11112
    Zpráva byla změněna    Včera ve 13:24    

    Hezké dopoledne lze strávit i uprostřed města. Máme mnoho krásných fotek našich dětí z velkého parku, u vody, u vzrostlých stromů i místních staveb ( foto sem s ohledem na děti dát nemohu, ale některé jsou opravdu povedené. No, alespoň takto. ). Ze zahájení lázeňské sezóny v Teplicích jsme si navíc přinesli sýry, které milujeme, natrefili jsme na stánek s výbornou zmrzlinou. Ale hlavně... byli jsme spolu.

    (5 fotek)

    Dobrý den.
    Světlá nad Sázavou - doporučíte ubytování na dovolenou? Dva dospělí a dvě děti.
    Děkuji.

    Prosím o zkušené.
    Když máte gelfix či podobný pektin, který zahušťuje marmeládu a je v něm poměr cukru, dodržujete to?
    Mám na sladké ovoce, přesto píšou na 1kg ovoce 500g cukru. A tolik nikdy nedávám.. navíc budu dělat jahodovou, takže se chystám dát tak 250g (dle sladkosti).
    Co teď ale ten želírovač? Jak s ním teď počítat - když budu dělat třeba ze 4K? Dam ho prostě 4 sáčky a neřeším, dám ji více (protože bude chybět cukr? Nebo naopak méně???)
    Děkuji

    konik_testuje
    Včera v 09:01    Čtené 364x

    Zkušenosti s pšenično-ovesnými kašemi GERBER

    Výživa našich dětí je jedním z nejdůležitějších aspektů, které ovlivňují jejich růst a celkový vývoj. Jako rodiče se neustále snažíme najít ty nejlepší možnosti, které zajistí, že naše děti dostanou všechny potřebné živiny a zároveň jim budou chutnat. Pokud patříte mezi maminky, které chtějí pro své děti to nejlepší, máme pro vás skvělou příležitost zapojit se do testování a objevit novinky v oblasti dětské výživy.

    Co budeme testovat

    GERBER kaše kombinují vysoké nároky na kvalitu pečlivě vybraných obilnin ovsa a pšenice a jemnou chuť ovoce pro potěšení všech malých bříšek i mlsných jazýčků. Díky svému jedinečnému složení obsahují také řadu vitamínů a minerálních látek, které napomáhají správnému rozvoji dětského organismu.

    Řada pšenično-ovesných kaší v modrém obalu se nyní může pochlubit celkem 4 lahodnými příchutěmi

    Mléčné kaše:

    nullnullnull

    Nemléčné kaše:

    null

    Koho hledáme

    Hledáme maminky s dětmi ve věku od 6 do 12 měsíců. Maminky, které se zajímají o vyváženou dětskou výživu, umí ocenit kvalitu produktů a cena pro ně není v tomto případě hlavní kritérium. Rády zkoušíte novinky v oblasti dětské výživy a chcete pro své dítě jen to nejlepší? Pak hledáme právě vás! Samozřejmostí je ochota podělit se o výsledky testování s námi na Modrém koníku slovně i prostřednictvím fotografií.

    Jak se zapojit

    Napište nám v komentáři pod článkem, zda vaše děti mají rády kaše a jaké. Kdy je nejčastěji jedí? Nezapomeňte nám představit své děti, zmínit jejich věk, abychom jim mohli pak poslat vhodné balení kaší. Také, pokud vaše dítě trpí alergií na kravskou bílkovinu, pošleme mu nemléčnou variantu.

    Přihlásit se do testování je možné do neděle 02.6.2024. V průběhu týdne potom vybereme 5 maminek a o dalších krocích je budeme informovat v interní poště.

    Těšíme se na vaše komentáře!

    #test_gerber2

    Děvčata kdo máte doma holčičky, kolem 5 a 6 let, máte někdo kočárek pro panenky, kde jste kupovali, který fakt vydrži a a je větši, nechci jen konstrukci potaženou nějakou tenkou látkou, máte tip prosím , děkuji moc
    Hezký den Z.

    Holky, když budu mít dvě DPČ u různých zaměstnavatelů a u každého si vydělám do 4000 nebude se mi to sčítat dohromady, aby se mi odecitalo pojištění atd že ne? Sem na pracáku.

    redakce
    Včera v 08:04    Čtené 514x

    Malé kroky za velkým cílem

    V prvních chvílích života se každé dítě instinktivně obrací ke své matce, hledajíc teplo, ochranu a lásku. Toto prvotní pouto, plné doteků a blízkosti, je nejen základním kamenem bezpečí, ale také důležitým pilířem pro všechny budoucí kroky dítěte směrem k samostatnosti. Jak ale toto pouto ovlivňuje jejich schopnost se později osamostatnit?

    Spojení, které dítě vytvoří se svou matkou, je mnohem víc než jen zdroj okamžitého pohodlí a bezpečí. Je to základ, na kterém dítě postupně buduje své sebevědomí a pocit jistoty ve světě. Hloubka tohoto vztahu silně rezonuje v každé nové etapě, kterou dítě prochází. Rodičovská přítomnost a podpora, kterou dítě cítí od útlého věku, mu poskytují důležité zázemí pro jeho budoucí kroky. Čím více se dítě v raných letech cítí milováno a chráněno, tím lépe je vybaveno na to, aby později mohlo sebevědomě a s důvěrou prozkoumávat širší svět kolem sebe.

    Proto jsem ani u první, ani u druhé dcerky nespěchala s jejich přestěhováním do dětského pokoje. Často jsem si kladla otázku, kolik rán ještě bude takových, že mě probudí její smích, blábolení, tleskání či zpívání? Nechtěla jsem být fanatickou matkou, která bude spát se svým dítětem do patnácti let, ale ani nikam spěchat. Ten čas s dětmi utíká neuvěřitelně rychle a nic na světě není dobré uspěchat. Protože žádný z těch okamžiků se už nevrátí zpět. Říká se, že i ty nejmenší okamžiky mají moc přetrvávat v srdcích po celý život. A vím, že naše rána jsou jedním z nich.

    Naše první pokusy o osamostatnění začaly nenápadně. Společně jsme se v její nové postýlce mazlili, koukali na pohádky a četly knížky. Uspávali jsme panenky, koníky, kačenky, žáby, medvídky a všechna plyšová zvířátka, která rodina i přes můj zákaz ráda nakupovala. Poslední fází přípravy byl odpolední spánek, který jsme také zvládli na jedničku. Každý večer jsem se jí ptala, kam chce jít spát, jestli do jejího pokojíčku za medvídkem, nebo k mamince do dětské postýlky. Na rutinní večerní otázku z naší strany zazněla vždy rutinní odpověď ze strany dcerky: „Spát s maminkou“. Až jednou... „Spát s medvídkem“. Přišlo to jako blesk z čistého nebe. A tak jsem ji s obavou uložila do jejího pokojíčku. Za 15 minut se připlížila jako duch, objala mě a říká:  „Za maminkou“. Takto skončil každý její pokus o spánek o samotě a bylo jich více. Přiznávám, že mi to moc nevadilo.

    Během tohoto období plného pokusů a návratů jsme se snažili zůstat trpěliví a citliví k potřebám naší dcery. Vybrala si své nové povlečení, nechávali jsme jí pootevřené dveře či rozsvícenou noční lampičku. Ne však ledajakou. Jemné teplé světlo osvětlovalo naši společnou fotku, na kterou se dívala při usínání, a pomáhalo jí cítit mou blízkost, i když jsme nebyly ve stejné místnosti. 

    Lampa s fotkouzachycující mě s oběma dcerami, měla velký úspěch. Tato 3D personalizovaná lampička se stala více než jen nočním světlem; byla pro ni symbolem, že není sama. 

    Vidět nás takto společně, i když jen na obrázku, jí dávalo pocit bezpečí a ujišťovalo ji, že jsme vždy s ní. Tento pocit jí pomohl získat důvěru a pocit bezpečí v nové postýlce. Samozřejmě, že se často v noci vracela ke mně, ale její návraty byly čím dál méně časté, až přestaly úplně. Teď je, přiznávám, někdy smutno mně. Ten pocit znají asi všechny mámy.

    Když celý den čekáte, až konečně přijde večer a děti usnou, a potom se díváte na jejich fotky v mobilu 😊 Proto stejná lampa s fotkou zdobí i můj noční stolek. Vykouzlí mi úsměv na tváři vždy, když mi je za mými holčičkami, a časy, kdy byly ještě maličké, smutno.

    Tento článek vyšel s podporou wanapix.cz

    Zdoj fotografií: Redakce

    Prosím, prosím, zase si jdu pro radu. Kamarádka se přestěhovala do bytu, kde je strašně zanešený sprchový kout (ta zástěna z plastu i tmavé kachličky) vodním kamenem. Zkoušely jsme to o víkendu mým oblíbeným Pulirapidem, ale drží to ☹ Máte něco osvědčeného? Nechce se nám zkoušet metodou pokus/omyl. Děkuji 🙂

    apacheeeAMBASADORKA
    Včera v 07:26    

    Když nám umřela Sunnynka, byla ta bolest nepopsatelná. Pro nás dospěláky, kteří jsme s ní žili celý její život, to byla obrovská ztráta. Pro hlavičky našich kluků to ale bylo možná ještě o to bolestivější, protože oni s ní zase žili celý jejich život. Neznali domov bez ní. Hodně jsem uvažovali o tom, zda pořídit dalšího pejska, protože i když všechno kolem těch chlupáčů je úžasný, přináší to taky spoustu zodpovědnosti, celoživotní péče, atd. Však to určitě sami znáte. Život bez psa by byl prostě o tolik jednodušší.

    To, co mezi sebou tihle tři mají, je ale něco nepopsatelného. Malé děti a štěně - trojka, která se našla a je naprosto úžasné pozorovat, jak spolu fungují. Tři milující se děti a je úplně jedno, že jeden z nich je jiného druhu. Zara se z nich může zbláznit a oni zase z ní. Lumpárny, srandičky, neskutečná láska - asi takhle nějak bych je charakterizovala. A je dar moct tohle pozorovat ❤

    Jako dítě jsem tolik moc toužila po psím parťákovi a až teprve teď vidím, o co všechno jsem přišla 😍

    Prosím tip na ubytování na prodloužený víkend v srpnu okolí Znojma ,chceme navštívit i aqualand moravia tak někde v dojezdové vzdálenosti, ale do 50km v pohodě, hlavně ať je tam nějaké vyžití pro děti 🙏🙏🙏